duminică, 13 noiembrie 2011

Bleu Rococo


Stil de rochie din perioada rococo (1730 – 1789), caracterizat prin fantezie, o bogatie excesiva de linii asimetrice, finetea detaliului si comoditate; frumusetea sa ornamentala a fost accentuata si mai mult prin folosirea tesaturilor. Tesaturile cele mai utilizate la imbracamintea pentru femei si barbati erau:satinul,serjurile,brocarturile si dantelele in nuante pastelate.

Imbracamintea pentru femei era alcatuita dintr-un corsaj cu maneci stramte, decorate cu dantela si snururi. Fusta de forma conica, era unul din elementele specifice ale acestei perioade; era numita crinolina, la inceput de forma rotunda, apoi ovala si fixata pe cercuri din os sau din metal.

Corsajul foarte strans crea un contrast cu fusta voluminoasa (larga). In timpul acestei perioade, lenjeria de corp a devenit foarte importanta, asa cum erau de altfel si accesoriile si coafurile (inclusiv evantaiul, manusile si mansonul).

Imbracamintea pentru barbati era atat de ornamentata, incat capatase un aspect efeminat. Era decorata cu multe volane, panglici si dantele. Talia si manecile erau scurte. Pantalonii ajungeau pana la genunchi si erau purtati cu sosete albe.



Colierul este realizat dintr-o floare de saten nuanta albastru inchis, completata de cristale fatetate, lant de nuanta argintie. Acest accesoriu se poate prinde cu ajutorul benzilor de saten negru.

Pretul colierului este de 40 de lei.


Pentru informatii sau comenzi va astept cu drag la 
demoazele.contact@yahoo.com!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu