sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Corallie



Coralul este o piatra de o fascinatie aparte. Nu exista o opinie unitara in privinta denumirii. Dupa unii se pare ca deriva din grecescul “korallion” care inseamna greu, dar se mai poate sa aiba la origini “kura-halos” care inseamna sirena. Dupa altii denumirea de coral vine de la ebraicul “golan” care era o mica piatra folosita in prezicerea viitorului in oracolele din Palestina, Asia Miror sau al popoarelor din arialul Mediteranian.



 Coralul, ca si perla, este o piatra organica provenita din scheletul coloniilor de corali de pe fundul marilor calde si oceanele lumii, la adancimi cuprinse intre trei si trei sute de metri, fiind intalnit in jurul Japoniei al Taiwanului sau in preajma arhipelagului Malaiezian. 

Avand aspectul unei crengute, coralul sau margeanul creste in colonii subacvatice fiind de fapt aglomerari liniare ale unor depuneri calcaroase de origine organica (scheletele unor mici animale marine).



Coralul rosu stimuleaza creativitatea, pasiunea, iubirea, optimismul, intelepciunea si entuziasmul. 


Trebuie tinut cont de faptul ca aceasta minunata creatie a naturii are nevoie de o mare grija si atentie din partea admiratorilor de frumos. Pentru a-l feri de zgarieturi, poate fi sters cu o carpa moale. De asemenea, din cauza suprafetei sale poroase, trebuie avut grija sa nu intre in contact cu chimicalele.

Colierul este realizat din cipsuri de coral si are o lungime de aproximativ 80 cm. Floarea este realizata din organza.

Pretul colierului este de 40 de lei.


Pentru informatii sau comenzi va astept cu drag la 
demoazele.contact@yahoo.com!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu