vineri, 14 octombrie 2011

Soleil


Se vorbeste foarte mult despre flori, despre puterea lor si frumusetea care il surprinde pe om de fiecare data. 

Fata zambitoare si modesta a florii soarelui imi insenineaza sufletul de ori de cate ori o zaresc ivindu-se dintr-un colt de gradina sau de pe marginea unei uliti , chiar acolo unde te astepti cel mai putin sa o gasesti.

Galbenul este culoarea oratorilor si a inteligentei. Sinonimul bogatiei, al reusitei si al gloriei. Combinat cu rosu este culoarea ambitiei.




Numele de floarea soarelui provine din cuvantul grecesc "Helianthus" , "Helios" insemnand "soare" , iar "anthus" , "floare".Desigur acest lucru nu este deloc intamplator, denumirea de floarea soarelui provenind dintr-un stravechi mit grecesc.

Potrivit legendei , nimfa apelor Clyte s-a indragostit intr-o buna zi de zeul soarelui Apollo (sau Helius).Era atat de patrunsa de dragoste incat adeseori statea intinsa pe pamant , cu fata in sus , privindu-si fara incetare , de dimineata si pana seara , iubitul din ceruri.Apollo , insa, nici macar nu o observa.Ceilalti zei i-au luat in seama suferintele si au transformat-o intr-o floare , floarea soarelui.Picioarele ei s-au preschimbat intr-o tulpina , fata in floare si paru-i blond in petalele de un galben aprins.Chiar si in aceasta noua infatisare , nimfa continua sa urmareasca cu privirea soarele , floarea soarelui fiind mereu indreptata catre locul din cer unde acesta se afla in orice moment al zilei.


Colierul Soleil a fost realizat din material textil, banda de saten neagra si margelute din lemn rosii si negre. 
Este foarte potrivit pentru a completa tinuta in aceste zile placute de toamna.

Colierul poate fii realizat si in alte combinatii de culori.







Pentru informatii sau comenzi va astept cu drag la 
demoazele.contact@yahoo.com!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu